UTLYSNING LOKALGRUPPSAMORDNARE

(OSPECIFICERAD ORT)

Vardagens civilkurage är en ungdomsorganisation som arbetar med praktisk träning i civilkurage. Vi arbetar med en metod som är baserad på forumspel och rollspel. I iscensatta situationer tränar vi tekniker i hur en kan ingripa mot förtryck och ojämna maktstrukturer. Vi tränar på att ingripa mot till exempel rasism, sexism, homo- & transfobi och härskartekniker. Vi riktar oss i första hand till ungdomar och unga vuxna i åldrarna 15-25 år. Under 2016 är en av våra målsättningar att bredda verksamheten geografiskt, genom att starta upp träningsytor och lokalföreningar i andra län än Skåne och Västra Götalands län. Därför söker vi nu en lokalgruppssamordnare som ska arbeta med följande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter

Som lokalgruppssamordnare inom projektet Vardagens civilkurage kommer du att:

 • Organisera och leda regelbundna träningstillfällen i tillämpat civilkurage för unga personer.
 • Arbeta med att sprida information om projektet och involvera deltagare från olika bakgrunder.
 • Starta upp och driva en lokalförening på din ort.

Som lokalgruppssamordnare kommer alltså din huvudsakliga arbetsuppgift vara att leda veckovis träning i civilkurage för unga personer, i samarbete med diverse lokala aktörer. Du jobbar också med att marknadsföra verksamheten, stärka delaktighet hos målgruppen, involvera andra ideella civilkuragetränare och skapa förutsättningar för kärnverksamhetens långsiktiga överlevnad genom bl.a. uppstart av en lokalförening. Utöver dessa huvudområden tillkommer mindre arbetsuppgifter relaterade till metodutveckling och synlighet. Lokalgruppssamordnaren kommer att ta del av internutbildningar som Vardagens civilkurage organiserar.

Vem söker vi?

Vi söker dig som tycker om att engagera och involvera unga personer, hålla workshops/övningar utifrån Vardagens civilkurages metod, och bygga upp verksamheter från grunden. Du har goda organisatoriska egenskaper och ett starkt intresse för frågor som berör civilkurage och konflikthantering. Du kommer i stor utsträckning att arbeta självständigt på flexibla tider med flera olika saker samtidigt, vilket fordrar att du själv har förmågan att strukturera upp din dag och ta stort eget ansvar. I ditt arbete kommer du arbeta på olika nivåer, med direktkontakt till deltagare, lokala samarbetspartners såväl som projektledningsgrupp – därför är det bra om du är en person som kommunicerar tydligt och är bra på att samarbeta. Vi vill självklart att du delar våra värderingar och trivs bra i prestigelösa arbetssammanhang.

Kvalifikationer

Det är ett krav att du…

 • har erfarenhet av att hålla workshops, utbildningar och/eller processleda grupper
 • har ideell/professionell erfarenhet av att arbeta med ungdomar i ålderspektrat 15-25 år
 • har erfarenhet av arbete och/eller engagemang inom den ideella sektorn
 • skriver och talar svenska flytande
 • är under 35 år vid ansökningstillfället

Det är meriterande om du…

 • tidigare deltagit på någon av Vardagens civilkurages träningar eller varit involverad i någon av våra verksamheter.
 • har erfarenhet av att starta och driva föreningar
 • tidigare har tagit del av utbildningar i civilkurage, konfliktingripande/-hantering, ickevåld
 • har en utbildningsbakgrund som är relaterat till verksamhetens tematiska inriktning

Arbetsvillkor       

Tjänsten är på 50% tjänstgöringsgrad fr.o.m. 2017-01-01 till 2017-06-30 med stor möjlighet till förlängning. Tjänsten är i nuläget inte knuten till en specifik plats, utan kommer utgå från det län där lokalgruppssamordnaren är baserad. Lönen beräknas utifrån en heltidslön på 25.000 kr/månad. Arbetsgivare är organisationen Centralasiengrupperna som driver Arvsfondsprojektet Vardagens Civilkurage och finansierar lönerna för denna tjänst. Centralasiengrupperna har kollektivavtal med Akademikerförbundet SSR.

Ansökningsprocessen

Vi tillämpar en ickediskriminerande kompetensbaserad rekryteringsmetod, vilket bl.a. innebär att istället för CV och personligt brev så svarar alla sökande på samma fem frågor, samt att ansökan är helt anonym. För att ansöka om tjänsten fyll i detta formulär.

Sista ansökningsdag är 13 november 2016 kl 23.59. Därefter väljer vi ut de mest relevanta ansökningarna och kallar dessa till en strukturerad intervju och eventuellt arbetsprov.

Övrigt

Har du frågor kontakta projektledare Frida Ekerlund, frida@vardagenscivilkurage.se

Jobba med oss som lokalgruppsamordnare!