Varför värvar vi medlemmar? Innan jag besvarar denna frågan behövs en kortfattad resumé av vår bakgrund. Vardagens civilkurage startade som ett arvsfondsprojekt via organisationen Centralasiengrupperna för två år sedan. Ett halvår efter det valde projektteamet att bilda ungdomsorganisationen Vardagens civilkurage och sedan dess har projektet och föreningen existerat sida vid sida. Så är det än idag.

Kampanj till och med den 2 oktober.

Sedan bildandet av föreningen har vi byggt och skapat för en hållbar organisation med långsiktiga mål i enlighet med våra tankar kring civilkurageträning. Att civilkurage är någonting som vi ständigt måste träna oavsett var i tiden, livet eller världen vi befinner oss.

I maj 2018 är det treåriga projekt med arvsfonden över, men det innebär inte på något vis slutet för Vardagens civilkurage. Jag skulle vilja påstå att föreningen idag är mer levande än någonsin med fem stycken lokalföreningar och träningar i många delar av landet.

Låt oss nu gå tillbaka till frågan varför värvar vi medlemmar? Det uppenbara och självklara svaret på denna fråga är att vi vill se ett Sverige och en värld där vi som medmänniskor ingriper för varandra när vi ser förtryck och orättvisor. Går från tanke till handling, från passiv till aktiv.

Det finns dock ett annat väsentligt svar på denna fråga och här kommer det omtalade (eller inte) MUCF-målet kommer in i bilden. MUCF står för myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och är alltså en statlig myndighet som bland annat ger bidrag till ungdomsorganisationer som arbetar för ett mer demokratiskt och jämlikt samhälle.

För att kunna få ett sådant bidrag måste en förening uppfylla några krav, varav ett av dessa är att ha över 1000 medlemmar i åldrarna 6-25 år. Idag har Vardagens civilkurage över 500 medlemmar. I teorin innebär detta att ifall varje medlem skulle värva en av sina vänner till förening idag så skulle MUCF-målet kunna vara uppnått imorgon! Därför utmanar jag nu oss alla medlemmar att i föreningens anda gå från tanke till handling, från passiv till aktiv, och värva din vän. Längst ned finner du instruktioner till kampanjen “Värva en vän – vinn en biobiljett”.

Bidraget från MUCF skulle innebära en stor hjälp i upprätthålla allt som Vardagens civilkurage redan är men också för allt som vi skall komma att bli. Civilkurage är inte bara någonting som är kul att träna utan också en nödvändighet för att skapa mer demokrati och jämlikhet. Tillsammans skapar vi denna värld och därför värvar vi nya medlemmar.


“VÄRVA EN VÄN – Vinn en biobiljett”

  1. Om du redan är medlem, hoppa till punkt 2. Ifall du inte är medlem, bli medlem.
  2. Värva en vän som är mellan 6-25 år genom att lägga in hen i vårt medlemsformulär.
  3. Glöm inte att fylla i värvarens namn under rutan “Värva en vän”.

Nu är du och din vän med i utlottningen av biobiljetter. Vinnarna kommer att meddelas den 2/10. För frågor kontakta linnea.kristiansson@vardagenscivilkurage.se

Lyckas vi dubbla Vardagens civilkurages medlemmar på två veckor?

 

/Linnea

 

Värva en vän – Var med i utlottning av biobiljetter!
Tagged on: