Vardagens civilkurages volontär Christina Arvidsson var på festivalen Öland Roots och värvade medlemmar, tränade ingripanden och pratade civilkurage med andra festivalbesökare. Här delar hen med sig av sina upplevelser från festivalen.

”Öland Roots 2017 är över och så även för Vardagens civilkurages volontärer som nu alla är hemkomna från en härlig och inspirerande festival. Även om jag känner mig trött och något sliten efter att ha spenderat nätterna sovandes i ett trångt tält campandes med ett stort antal glada festivalbesökare känner jag mig fylld av förväntan. Vi volontärer för Vardagens civilkurage har under veckan pratat, delat erfarenheter och tränat civilkurage med festivalens besökare. En del samtal kom att handla om hur vi tillsammans kan skapa nya strategier för att bemöta förtryck förklätt i dess olika former. Under våra Dojos (civilkurageträningar) har vi tillsammans tränat på ingripandetekniker som vi kan använda i vardagen. För att våga och klara av att bemöta olika typer av förtryck!

Jag känner att Öland Roots motto om kärlek, solidaritet och medvetenhet har genomspeglat våra möten med festivalens besökare och förhoppningsvis har vi tillsammans sått små frön som gör att Sverige och världen kan bli mer jämlik genom våra vardagshandlingar! Tack Vardagens civilkurage, tack alla människor och nya vänner vi har träffat och tack gänget som anordnar en festival där jag som besökare har fått uppleva en minivärld där vi alla tar hand om varandra. Med ett leende på läpparna packar jag ihop min sovsäck för i år, men ser fram emot att få träffa fler nya vänner genom föreningen Vardagens civilkurage!

Vid Pennan, Christina Arvidsson”

Vardagens civilkurage på Öland Roots 2017