Hej alla gamla och nya(!!) medlemmar! För fler har vi verkligen blivit sedan förra nyhetsbrevet. Varje dag växer föreningen på alla möjliga vis, vi har nya medlemmar, fler civilkuragetränare och massor av träningar över hela landet.

När det kommer till föreningens mål att ha 1000 medlemmar i åldersgruppen 6-25 år innan 2017 är slut har mycket hänt under september månad. Våra lokalföreningar har anordnat olika aktiviteter och synts på mässor, skolor, universitet och på stan. Känner du som medlem att du skulle vilja engagera dig i en liknande aktivitet så är det bara att kontakta närmaste lokalförening!

Förutom lokalföreningarna har ni medlemmar också spridit civilkurage och värvat många ny personer till föreningen, speciellt i samband med förra månadens kampanj “Värva en vän”. Jag kontaktade några av dem som deltog i kampanjen för att höra lite om var och hur dem hade gått till väga för att värva folk. Här kommer några tips och inspiration från er:

  • Värva sina syskon eller kompisars syskon –  “Det var enkelt för att de ofta finns i min närhet och vet vad jag står för.”
  • Värva sin klass – “Vi träffas varje dag och de tyckte att det var kul med “Värva en vän”-kampanjen, därför kunde vi hjälpas åt.”
  • Skriva ett personligt meddelande till vänner via sms eller sociala medier, berätta om organisationen och fråga om de vill gå med – “Jag upplevde att det var lättare att få respons från mina vänner genom att skicka ett meddelande istället för att lägga ut en allmän statusuppdatering.”
  • Engagera sig i en lokalförening och hänga med på deras värvnings-aktiviteter.

Till sist vill jag också passa på att berätta att från och med nu går det att bli medlem i föreningen genom att skicka ett sms. Skriv VCK och skicka till 71160. Enklare än så blir det inte! Tillsammans hjälps vi åt att utveckla föreningen och sprider civilkurage, heja oss!

/Linnea

Uppdatering, inspiration och sms – En växande förening
Tagged on: