Utlysning praktikant Vardagens civilkurage i Malmö

Vardagens civilkurage är en ungdomsorganisation som arbetar med praktisk träning i civilkurage. Vi arbetar mestadels med rollspel. I iscensatta situationer tränar vi tekniker i hur en kan ingripa mot förtryck och ojämna maktstrukturer. Vi tränar på att ingripa mot till exempel rasism, sexism, homo- & transfobi och härskartekniker. Vi riktar oss i första hand till ungdomar och unga vuxna i åldrarna 15-25 år. Vardagens civilkurage befinner sig i en process där vi vill utveckla vår organisation, verksamhet och växa i andra delar av Sverige. Idag finns Vardagens civilkurage förutom i Malmö också i Göteborg, Växjö, Uppsala och Orsa. Under hösten kommer vi att att stärka våra lokalföreningar och därför prioritera organisationsutveckling och medlemsvärvning.

 

Arbetsuppgifter

Som praktikant inom Vardagens civilkurage kommer du att:

  • Organisera och leda regelbundna träningstillfällen i civilkurage.
  • Vara involverad i föreningsbyggande och organisationsutveckling
  • Arbeta med att sprida information om projektet, involvera deltagare samt nätverka.

Som civilkuragetränare kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att leda träningstillfällen i civilkurage för unga personer, i samarbete med diverse lokala aktörer. Du jobbar också proaktivt med att marknadsföra verksamheten, involvera målgruppen och utveckla/anpassa vår metod och pedagogik. Utöver dessa huvudområden tillkommer mindre arbetsuppgifter relaterade till dokumentation och synlighet av verksamheten. Du kommer att ta del av internutbildningar, däribland en intensivkurs i civilkurageträning under hösten. Resor till andra lokalföreningar och orter i Sverige kan förekomma.

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som tycker om att hålla workshops och interaktiva övningar för målgruppen unga personer mellan 15-25 år. Du är engagerande och har intresse av att lära dig mer om ideella föreningar, stärka delaktighet hos målgruppen, involvera andra ideella civilkuragetränare och skapa förutsättningar för kärnverksamhetens långsiktiga överlevnad. Du har goda organisatoriska egenskaper och ett starkt intresse för frågor som berör civilkurage, konflikthantering och ickevåld. Du kommer i stor utsträckning att arbeta på flexibla tider med flera olika saker samtidigt, vilket fordrar att du själv har förmågan att strukturera upp din dag och ta eget ansvar.

I ditt arbete kommer du arbeta nära våra projektledare och ha direktkontakt med deltagare och lokala samarbetspartners samt vara delaktig i en del administrativt arbete. Därför är det bra om du är en person som kommunicerar tydligt och är bra på att samarbeta. Vi vill självklart att du delar Vardagens civilkurages värderingar och trivs bra i prestigelösa arbetssammanhang.

 

Kvalifikationer

Det är ett krav att du…

  • har erfarenhet av att hålla workshops, utbildningar och/eller processleda grupper.
  • har erfarenhet av medlemsburna föreningar, organisationsutveckling, eller ideell sektor.
  • har ideell/professionell erfarenhet av att arbeta med ungdomar i ålderspektrat 15-25 år.

Det är meriterande om du…

  • tidigare deltagit på Vardagens civilkurages träningar eller varit involverad i våra aktiviteter.
  • tidigare har tagit del av utbildningar i civilkurage, konfliktingripande/-hantering, ickevåld eller en utbildningsbakgrund som är relaterat till projektets tematiska områden (organisationsutveckling, konflikthantering/transformering, pedagogik, drama, genus, beteendevetenskap, etc.)

 

Arbetsvillkor       

Praktiken är oavlönad om 100% och kan därför bli CSN-berättigad om den ingår i en utbildning. Vi prioriterar de som kan praktisera heltid men är flexibla för alternativa lösningar. Gå in och läs på vår blogg hur vårens praktikant har lagt upp det.

Vardagens civilkurage delar kontor med Centralasiengrupperna, den organisation som startade projektet Vardagen civilkurage som idag utvecklats till en fristående förening. Praktiken är knuten till vårt huvudkontor i Malmö. Start augusti/september tom dec/jan. Justeras efter önskemål.

 

Ansökningsprocessen

Vi tillämpar en ickediskriminerande kompetensbaserad rekryteringsmetod, vilket bl.a. innebär att istället för CV och personligt brev så svarar alla sökande på samma fem frågor, samt att ansökan är helt anonym. För att ansöka om tjänsten fyll i detta ansökningsförmulär.

Sista ansökningsdag är den 15 juni 2017 kl 23.59. Därefter väljer vi ut de mest relevanta ansökningarna och kallar dessa till en strukturerad intervju och eventuellt arbetsprov.

 

Övrigt

Kolla gärna in bloggen eller vår Facebook-sida för att få lite mer konkreta exempel på vad vi har för oss och hur vi arbetar. Har du frågor kontakta Frida Ekerlund, frida@vardagenscivilkurage.se

 

Praktikant sökes hösten 2017!