Nu är Vardagens Civilkurage på plats i Almedalen. Vi startade vår första träning igår på St: Hansskolans skolgård i tältet “Almedalens goda samtal – Meetings needed for the world.” tillsammans med bland annat initiativ Samutveckling, ABC Charity, Inspiraktiva, Teater X och Mindfulnessgruppen. FullSizeRender

Igår startade vi med en träning där vi tränade på specifika tekniker som leder till samtal. Idag har vi tränat tekniker som har att göra med rollomvandling. Till exempel ledde detta till att deltagarna fick testa att göra en utsatt till expert på omgivningen, eller att göra en person som sa rasistiska saker till en person som bad om pengar, till en person som skulle hjälpa till med att designa om torget i staden. I övningarna fick vi se exempel på tekniker som kan skapa det samhälle vi vill ha istället för att direkt konfrontera eller försöka omvandla en person. I övningarna förvandlar vi den utsatta och problemen till personer som vi vill ha i vårt samhälle och transformerar på så sätt en konflikt.

Under veckan kommer vi att hålla i träningar på S:t Hans skolgård på S:t Hansgatan 32 i Visby under följande tillfällen:

Tisdag kl 11.30-13.00

Onsdag kl 16.45-18.15

Fredag kl 11.00-12.15

Lördag kl 13.15-14.45

Och för er som är intresserade av att lyssna på oss i Studio Ett i Sveriges Radio kan göra det idag kl 17.10 då vi kommer att prata civilkurage och testa en övning i livesändning!

 

/Frida

På plats i Almedalen