Våra civilkurageträningar har åter startat i Malmö. Varje onsdag har vi öppna träningar på Underverket i Malmö. Det betyder att vem som helst kan dyka upp om en tycker att temat är intressant. I våra Facebook-evenemang har vi en länk till ett anmälningsformulär. Anmälan är inte bindande men ger oss ett hum om hur många som kommer att dyka upp. Vår metod utgår från rollspel och forumspel och fungerar bäst i grupper under tio deltagare. För två veckor sedan startade vi med tema “första dagen i skolan/på jobbet” och veckan därpå med “träningshets och kroppsideal”. Denna veckan fortsätter vi med “Härskarteknik: förlöjligande” och veckan därpå med “Ilska riktad mot fel person”. Har ni tips på teman i framtiden så hör av er till info@vardagenscivilkurage.se

Under förra terminen gjorde vår dojo också nedslag hos andra organisationer. Det kan vara att vi träffar en grupp upp till tre tillfällen och har träningar med specifika teman. Det kommer vi att fortsätta att göra under hösten och nästa termin.

Vi har startat en ungdomsorganisation för att vi inte ska försvinna efter tre år som projekt. Det betyder också att vi vill spridas i landet. Två lokalgrupper kommer att startas under hösten; en i Malmö och en i Göteborg. Ibland hör personer av sig från andra delar av landet och är intresserade av att starta lokalföreningar. Eftersom vi i förlängningen kan få ekonomiskt stöd om vi har formella föreningar runt om i landet har vi skapat en lokalgruppsguide. Det betyder att om en vill starta civilkurageträning på sin ort finns det verktyg för hur en gör och hur en startar civilkurageträning samt en förening med en styrelse. Det kan låta krångligt men behöver inte vara särskilt svårt.

Vi arbetar också med ett metodmaterial som kommer att finnas i första version under början av nästa år. Materialet är tänkt att vara till hjälp för dem som vill skapa övningar i civilkurageträning. Vi hoppas att materialet kommer att användas av bland annat lokalgrupper, andra organisationer, nätverk, fritidsgårdar, lärare och elever. Om du är intresserad av att ta del av metodmaterialet – hör av dig till oss så håller vi dig informerad.

//Frida

Ny termin med civilkurageträning
Tagged on: