Nya medlemmar hjälps åt att fylla i medlemsformuläret.

Den 9-11 november var Vardagens civilkurage på plats i Jönköping för att vara en del av MR-dagarna. Under torsdagen fanns  vi på plats i en av montrarna där vi pratade civilkurage med besökare, utmanade genom ett quiz på plats och erbjöd gratis medlemskap i föreningen.

Vår programpunkt.

På plats på utställartorget fanns Tessan Nordeman, Erik Malm och Wazhma Sayle från Vardagens civilkurage Växjö. Vi träffade många personer från flera håll i landet som visade intresse för att starta civilkurageträning i bland annat Piteå och Jönköping. Sånt gillar vi! Vi fick också möjlighet att träffa andra organisationer som på olika sätt arbetar för mänskliga rättigheter.

 

Under fredagen höll vi i programpunkten ”Träna civilkurage – tekniker i att ingripa” där vi tränade praktiskt civilkurage på temat sexuella trakasserier. Oftast har vi 5-9 deltagare under en civilkurageträning. Denna gång var vi hela 31 stycken! Vi tränade dialogtekniken ”göra till rådgivare” och fortsatte med en övning där deltagarna fick träna på att ingripa när det förekom sexuella trakasserier på arbetsplatsen.

Stordojo på MR-dagarna med Civilkuragetränare Frida Ekerlund i bakgrunden.

Kul att intresset var så stort för vår programpunkt, men samtidigt tråkigt att inte alla fick plats och att många fick vända i dörren på grund av att det snabbt blev fullsatt. Vi hoppas att ni får möjlighet att delta i en civilkurageträning i en Dojo någon annanstans i framtiden! Vi finns på flera ställen men vill såklart bli fler. Hör av er till oss om ni vill testa på träning eller är intresserade av att starta något!

 

 

 

 

 

 

 

MR-dagarna i Jönköping