Hejhallå!

Jag som skriver detta heter Linnea och är sedan januari  praktikant på Vardagens Civilkurage. Jag bor i Malmö och mitt arbete i organisationen kommer främst att bedrivas härifrån södra Sverige, men jag kommer med stor sannolikhet och glädje även att besöka de andra lokalföreningar i landet. Praktiken kommer att vara fram till juni och under våren kommer ni att kunna höra och se mer av mig här på hemsidan, på årsmötet i April, på kontoret i Malmö, på Dojos eller kanske på en Träning för tränare.

Linnea håller i en Dojo under utbildningen.

Träning för tränare är precis vad det låter som, en utbildning där det finns möjlighet att lära sig att bli dojotränare för att hålla i Dojos eller möjligtvis utveckla och träna tidigare erfarenheter som dojotränare. En sådan här utbildning hölls i Malmö under tre dagar i slutet av januari. Tillsammans med sju andra deltagare fick vi under tre intensiva dagar lära oss om Vardagens Civilkurages metod när det kommer till praktisk civilkurageträning, det som utövas i våra Dojos. Med stöd av Frida och Jens samt varandra gick vi från att lära oss att hålla i mindre övningar till att i slutet planer och hålla i hela träningar på egen hand. Förutom att lära oss att hålla i Dojos fick vi också en inblick i organisationens uppväxte och exempel på människor och andra grupper som arbetar med liknande metoder.

En övning under utbildningen med Lisa, Tessan, Jacob och Thea.

Varje dag avslutades alltid med en kort reflektion av dagen. Under dessa rundorna förekom ord som intensiv, grötig i huvudet, trött och lite förvirrad. Det var en lång helg med massor av intryck som väckte många tankar. Det tror jag att mina nya vänner från Uppsala, Lund, Växjö och Orsa också håller med om. Däremot var ord som spännande, roligt, peppande, lärorikt, glad, uppfylld och givande tillsammans med skratt och leende alltid i majoritet under rundorna. Helgen präglades av en öppenhet och glädje som var närvarande under träningarna men också vid matbordet eller vid kön till tevattnet. Tillsammans med de andra deltagarna under utbildningen vågar vi påstå att Träning för tränare är ett unikt tillfälle att tillsammans med människor från hela Sverige fördjupa sina kunskaper inom civilkurage för att sedan kunna sprida detta vidare i vårt land. Med detta sagt bör det inte finnas någon tvekan om att anmäla sig till en utbildning redan nu i vår. Mer information om datum och plats kommer snart på hemsidan, håll ut, håll utkik, så ses vi!!

 

Fred, Linnea

Hejhallå från Linnea