Den 24 maj bildades officiellt den nya lokalföreningen Vardagens civilkurage Växjö! Just nu har vi tre personer i styrelsen; Thea, Carina och Hanna. Fokus under höstterminen kommer att vara att gå igenom stadgar och skapa olika policys och dokument för att det ska bli enkelt att överlämna och välkomna nya personer in i föreningen på ett tydligt sätt.

Träningarna fortsätter som vanligt på måndagar och tränarteamet har redan gjort klart halva planeringen för hösten! Vi kommer att starta den 28 augusti kl 17.30 med förminskande, sen blir det varannan vecka med teman som sexuella trakasserier, ”Bor du i Araby?!”, trumping/alternativa fakta och sexism. Alla träningar som är bestämda ligger i Vardagens civilkurage offentliga kalender på hemsidan.

Under hösten kommer vi, förutom våra öppna dojos, hålla träningar på Karl Oskar-dagarna och på Omställningskonferensen i Växjö. Planer finns för att hålla ambulerande dojos i Araby och på campus, men vi skulle behöva bli lite fler tränare för att orka med. Därför peppar vi våra medlemmar, särskilt ni som har varit med på en dojo och vet hur det går till, att fundera på att bli tränare i civilkurage. Sista helgen i september hålls nämligen en utbildning för tränare i Uppsala, och från Växjö vill vi skicka två personer. Har tanken slagit dig, hör av dig till oss så kan vi snacka om saken! (ingen av oss som är tränare nu hade gått på en dojo innan vi gick utbildningen, så det är verkligen inget krav – viktigare är din motivation att hänga med oss och skapa grymma aktiviteter i Växjö!).

 

 

Hej från Växjö lokalförening!