Hejsan!

Jag heter Linnea är under våren praktikant på Vardagens Civilkurage. Jag praktiserar halvtid samtidigt som jag läser en folkhögskolekurs på halvtid. Den ena veckan på  Vardagens civilkurage är oftast inte den andra lik. En kan säga att jag förhåller mig till två fasta tider var vecka. Det ena är veckomötet som sker på måndagar tillsammans med den andra på kontoret och det andra är dojon i Malmö som är på onsdagkvällar.

Förutom detta kan resten av min vecka innehålla massor av olika saker. Det kan vara medlemsrekrytering på mässor, söka upp och kontakta eventuella organisationer/grupper/skolklasser för att komma och hålla i träningar, sätta upp affischer i Malmö, planera träningar, prova strategier för att nå ut till målgruppen och mycket annat.
I min praktik känns det som att jag inom några tydliga ramar har en stor frihet att lägga upp arbetet på det vis som jag är bekväm och kreativ i. Som praktikant finner jag en trygghet i jag arbetar nära projketsamordnarna och hela tiden har en tydligt kommunikation med dem. Till sist vill jag säga att praktiktjänsten för mig innebär att både teoretiskt och praktiskt få möjlighet att lära mig om och arbeta för en värld där vi blir bättre på att ta hand om varandra.

//Linnea

Ett hej från Linneas praktik