_b8a9046
Civilkurageträning under MR-dagarna i Malmö 2016

Under våra träningar leder våra civilkuragetränare övningar där vi tränar olika tekniker i hur en kan ingripa i situationer där vi upplever orättvisor och diskriminering.

Vi tränar civilkurage i Göteborg, Malmö, Växjö, Uppsala och Orsa. Vi har öppna träningar samt träningar när vi kommer till andra organisationer. Ofta tränar vi under 1-3 timmar per gång.

I träningen arbetar vi med situationer som kan uppstå i vardagen t.ex. härskartekniker, homofobiska, rasistiska eller sexistiska uttryck i klassrummet, under fikan, på bussen,  eller på stan. Det gör vi genom olika typer av rollspel. Genom regelbunden träning får vi kortare reaktionsförmåga, lär oss olika typer av tekniker och blir snabbare på att ingripa i olika typer av situationer.

 

Dojon

Vi kallar vår träningsyta för en ”Dojo”. Ordet är hämtat från Japan och betyder ”En plats där vägen utövas”. I våra dojos tränar vi reflexer för ingripande i olika situationer. Vår träning fokuserar i första hand på att träna tekniker. Vi går igenom mellan tre och tio olika ingripandetekniker per träning. Just nu har vi en Dojo på Underverket i Malmö, men ibland flyttar Dojon runt och finns till exempel hos Lunds Ungdomsting, på Juridicum i Lund, på Glokala folkhögskolan, på Feministisk festival eller på en fritidsgård!

Torna Hällestad utbildning
Civilkuragetränarutbildning i Torna Hällestad under augusti 2015.

Vill du träna civilkurage? Gå in på våra Facebook-sidor och se när nästa träning är nära dig. Om du vill bli tränare kontakta oss på info@vardagenscivilkurage.se

 

Nedan kan ni se en film med smakprov på 2 av 1000 olika ingripandetekniker!